Tartalom jegyzék


Barantások az - Erdélyország az én hazám - fesztiválon

2013 Június 28-29-30-án megrendezésre került a VII. Erdélyország az én hazám fesztivál. Verőcén a Csattogó völgy adott otthont újra ennek a szinvonalas rendezvénynek. A Baranta is képviselete magát ezen az összejövetelen. Több Baranta csapat részvételével a rendezvény teljes időtartalma alatt jelen voltunk.Rákosmente Baranta, Benta Baranta, Arkadas Baranta, Fekete Baranta és a Kispesti Koppány vezér Baranta egyesülésével 15 fő volt a Had létszáma.
Rendkívül jó hangulatban telt a hétvége. Több kisebb nagyobb edzést tartottunk saját magunknak, ahol ellestük a különböző felkészítési módszereket egymástól.Elsajátítottunk furulya és kaval dallamokat. Kettő darab bemutatót tartottunk, hol a szokásos bemutatórenden túl népi játékokat is bemutatunk.Gyermekfoglalkoztatót is üzemeltetünk, amit kör-belül 30 gyermek ki is használt a napok folyamán. Péntek és szombat éjszaka részvettünk atáncházakban, holMezőségi és Széki táncrendeket tanítottak. Vasárnapi napon általunk megrendezett 12 lőállásos erdei-vadász íjászversenyt is sikeresen zártuk. Külön Gratulálok aBarantás indulóknak nagyszerű teljesítményeikért. Nagy „Medve” Zoltán (Fekete Baranta) 2. helyezett és Koska György(Rákosmente Baranta) 3. helyezettkéntszerepelt felnőtt kategóriában. Ifjúsági kategóriában 2. helyen végzett Dobó Tonuzóba Kerecsen (Koppány Baranta).
A Kispesti Koppány Vezér Baranta köszöni minden Baranta csapatnak a részvételt. Külön köszönet illeti a Zrínyi Miklós Baranta csapatot, hogy kölcsön adták aJurtájukat és Ulman Gábort aki ezt oda vissza szállította nekünk.  
Szabó "Maci" László

Barantás edzés időpontok
 • KMO tornaterme:
  1191. Kispest Szabó Ervin u. 3
  Hétfő 18:00 - 20:00
  Szombat: 16:00 - 18:00

  1192 Kispest Üllői út. 243
  Péntek: 18:00 - 20:00
Megnyílt a csillagösvény íjászpályánk!!
 • Minden íjászkodni szeretőt szeretettel várunk a hét minden napján 10-22 óráig
  1191. Kispest Szabó Ervin u. 37
  Előre bejelentkezés szükséges
  Információ a 06-70/392-05-16 telefonszámon