Tartalom jegyzék


Munka és szórakozás farsang idején

Kispesti Koppány Vezér BarantaÉletfa Baranta Csepel és a Benta Baranta csapatok közös programon vettek részt. Hosszú évek óta járunk egy "titkos" mogyoró erőbe, hogy beszerezzük és megtanulják a Barantás legények, leányok a gyakorló felszerelések, szerszám és fegyver nyelek elkészítését. Az első fázis a megfelelő fa kiválasztása, kivágása és szállítása. Szokásosan „kiváló” időnk volt. Csípős hideg, hó és némi sár. Ez a program a tanuláson kívül egy komoly erőpróba is, mert a kivágott botokat egy viszonylag nehéz terepen közel 2 km-es távon kell szállítani. Erre beüzemeltünk egy szánkót, melyet toltunk, húztunk.

Előre láthatólag 40 rövidbot és 4 db hosszú bot fog elkészülni a vágott mennyiségből. De ez még igen csak messze van, mivel egy több hetes szárítási folyamaton majd hántoláson fognak átesni a kiszemelt botocskák.

Miután mindenki hazatért készültünk az estére, mert a Kispesti Koppány Vezér Baranta szervezésében Farsangi mulatság volt. A csapat apraja nagyja eljött. Leányok és fiúk, asszonyok és férfiak mind egytől egyig csodaszép jelmezeket készítettek el.

A gyermekeknek jelmezversenyt is meghirdettünk. Három kiváló zsűritag Sárközi Ádám, Gégény András és Kun Ákos hosszasan faggatta a fiatalokat jelmezükről és elkészítési módjukról. Voltak boszorkányok, kuruc vitézek, matrózok, kalózok, rendőr és arab terroristáink.

Köszönöm mindenkinek, aki eljött és részt vett ezen a hosszú, kemény, embert próbáló napon.

Külön köszönet illeti Wáczek Frigyest, aki időt, autót nem sajnálva segített nekünk.

Maci

 

Barantás edzés időpontok
 • KMO tornaterme:
  1191. Kispest Szabó Ervin u. 3
  Hétfő 18:00 - 20:00
  Szombat: 16:00 - 18:00

  1192 Kispest Üllői út. 243
  Péntek: 18:00 - 20:00
Megnyílt a csillagösvény íjászpályánk!!
 • Minden íjászkodni szeretőt szeretettel várunk a hét minden napján 10-22 óráig
  1191. Kispest Szabó Ervin u. 37
  Előre bejelentkezés szükséges
  Információ a 06-70/392-05-16 telefonszámon