Magunkról

"A magyar kultúra örök harc a hagyomány (népi műveltség) és a nyugati kultúra között. ...” (Kodály Zoltán, 1939)

Ezt a harcot immár 8 éve folytatja a Kispesti Koppány Vezér Baranta. Csapattagjainak biztosítja a magyar katonai, végvári és népi kultúrának megismerésén keresztül, egy modern, verseny-, és küzdőképes harcművészet, a Baranta megismerését, és gyakorlását. Biztosítja a felkészülést a vizsgákra, versenyekre.
Megtanít népi eszközök készítésére, és azok használatára. És egy olyan világszemléletre, amely a magyar néplélekben gyökeredzik minden ősi tudásával együtt.
Így megtartjuk az ősi szokásokat, szereket, és rész veszünk meghívás esetén felvonulásokon megemlékezéseken, falunapokon, és egyéb rendezvényeken.

Vizsgázott Csapattagok

A Baranta mint harcművészet 10+10 fokozatú vizsgarendszerrel rendelkezik. Tagjaink közül sokan teljesítették a különböző fokozatok követelményeit. Gratulálunk nekik.

• Gera Dávid Ákos

• Csende Dániel

• Szommer Ádám

• Szakács Angelika

• Szakács Adrien

• Selmeczi Tamás

• Selmeczi Péter

• Dobó Kerecsen

• Dobó Tonuzóba

Vezetőink

Dobó József
Csapatvezető

Gerlics Dániel
Baranta szakosztály vezető

Polgár Tibor
Íjász szakosztály vezető

Kapcsolat

A koppányvezér baranta vár mindenkit, akit érdekel a magyar népi és katonai harc kúltúra és életmód. Ha kérdése van, vagy szeretne csatlakozni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Keressen minket

Ha bármilyen kérdés felmerült önben keressen minket bizalommal

Kispesti Koppány Vezér Baranta Kör

Telephone : 06-70/392-05-16